Започна  Арт-фестивал „Отворени пространства” в Ямбол
Започна Арт-фестивал „Отворени пространства” в Ямбол / община Ямбол

Най-младият ямболски фестивал, успял само за две години да спечели хиляди почитатели очаква за трети пореден път ямболци в отворените пространства на града. Арт фестивалът „Отворени пространства” предлага нов културен продукт на Ямбол, който винаги е впечатляващ, провокиращ и ангажира емоционално участници и публика.

Третото издание на фестивала е част от инициативите, посветени на празника на Ямбол и започва тази вечер в Ямбол в 20.00 часа в градския парк с откриването на възстановеното лятно кино и концерт на ДУО „Вал –Ди” - Валди Тотев, пиано и Димитрина Димитрова, цигулка. Легендарният пианист, певец и композитор ще представи вечните „Вдигни очи”, „Жена”, „Петък полунощ”, както и песните на „Щурците” с подновен аранжимент.

Репертоарът на  дуото „Вал -Ди” ще ни върне в класическите години  на българския и световен рок.

Стартът на лятното кино ще бъде днес с прожекция на романтичната продукция от 60-те години „Красотите на Ямбол”, предоставена от Държавен архив - Ямбол.

След това в три последователни дни – от 7 до 9 юни жителите и гостите на града ще имат възможността да гледат хитови заглавия, участвали във филмовия фестивал София Филм Фест.

Първата вечер е посветена на Балканското кино и ще представи сръбския филма „Гуча!”- една съвременна любовна история – балкански вариант на “Ромео и Жулиета”. Европейското кино във втората вечер на 8 юни ще предложи на зрителите копродукцията на Великобритания –Франция –Белгия -Италия „Ангелският дял”, шотландска комедия на режисьора Кен Лоуч за уискито и втория шанс.

В Деня на Ямбол - 9 юни, българското кино ще бъде представено с комедията на Влади Въргала „Операция Шменти капели”. Зрителите ще имат възможността да се срещнат и с част от актьорския състав на филма.