Замразена риба с неясен произход продават в ромската махала в Стралджа
Замразена риба с неясен произход продават в ромската махала в Стралджа / DarikNews.bg, архив

Незаконна продажба на риба в ромския квартал на Стралджа са преустановили полицаи. На 21 февруари около 16:30 ч., служители от РУ “Полиция” - Стралджа са извършили проверка по сигнал за осъществяване на нерегламентирана търговска дейност с риба в ромския квартал.

На ул. “Младост” полицаите открили товарен автомобил “Форд Транзит”, собственост и управляван от 36-годишен мъж и двама пътници, мъж и жена, от Ямбол. В хода на проверката е установено, че в автомобила се превозват 8 кашона със замразена пушена риба и електронна везна. Кашоните били без етикети и надписи, показващи съдържанието им. Оказало се, че рибата е собственост на единия от пътниците, който не е представил документ за произход.

За случая е уведомена Областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол, чиито служители са извършили проверка. Съставен е констативен протокол и акт за установяване на административно нарушение на собственика на рибата. Издаден е и акт за забрана на 200 кг. замразена риба с неустановен произход и качество.