Заловиха двама изнасилвачи
Заловиха двама изнасилвачи / netinfo

Ямболските полицаи заловиха двама изнасилвачи, блудствали и насилили в един ден 13-годишно дете и 18-годишна девойка, съобщиха от ОДП - Ямбол. Престъпленията били извършени вечерта на 13 ноември. Момичето било причакано от двамата около 19 часа близо до дома й. Единият започнал да я удря и успял да я издърпа в новострояща се сграда, където продължил да я бие и да блудства с нея. Момичето предложило мобилния си телефон, за да я пуснат, и насилникът се съгласил. През това време другият мъж стоял на улицата и наблюдавал.

След като взели телефона на жертвата си, избягали. Час по късно двамата изнасилили 18-годишна девойка под моста на река Тунджа, в близост до ОУ “Даскал Атанас Кожухаров” в Ямбол.

За разследване на двете престъпления директорът на ОДП – Ямбол комисар Димитър Ангелов разпоредил всички оперативни и охранителни служби от дирекцията да се включват в издирването на двамата престъпници.

Същата вечер в РПУ – Ямбол е получена информация, че през деня на 13 ноември в ромския квартал е пребивавало лице от гр. Камено, обл. Бургас. Установена е самоличността му – Димитър Ангелов, 43-годишен от Камено, криминално проявен, многократно осъждан за изнасилвания на територията на ОДП – Бургас като последната му присъда е от 2006 г. Изнасилвачът пристигнал на гости на своя далечен роднина Михаил Димитров, 27-годишен жител на ямболския квартал “Райна Княгиня”. Той също е криминално проявен, осъждан за множество кражби на територията на ОДП – Бургас.

Полицаите установили, че след извършените две престъпления двамата напуснали Ямбол и заминали за Камено. На следващия ден били задържани и доведени в ареста на РПУ – Ямбол. Отнетият при блудството мобилен телефон е намерен в заложна къща в Бургас. Двамата престъпници направиха пълни самопризнания, включително и пред съдия, уточняват от полицията.

От днес престъпниците са в следствения арест с постоянна мярка “задържане под стража”. Предстои извършването на допълнителни процесуално-следствени действия за доказване на престъпленията. По двата случая са образувани досъдебни производства.