Заключват вратите за директор на музей
Заключват вратите за директор на музей / netinfo
Плакати с надписи „За директор Желев Иван е тук нежелан”, „Желев избирай: Колега – ДА, директор – НЕ”, „Не на безхаберието, безстопанствеността и волунтаризма!!!”, „Да на професионализма, компетентността и отговорността!” и заключени врати от служителите на Исторически музей Нова Загора посрещат днес възстановения на поста директор Иван Желев.

Вече цяла седмица служителите на Историческия музей отказват да приемат завръщането на Желев на поста директор и застават твърдо зад сегашния си ръководител Красимир Велков. Те заплашиха дори с гражданско неподчинение. „Няма да го пуснем в сградата доброволно.”, категорично заявиха служителите в музея. Днес изтича законовият срок, в който според решението на Върховния касационен съд Иван Желев трябва да бъде възстановен на работа. Какво ще се случи обаче не е ясно, тъй като сегашният директор Красимир Велков, който през 2004г. спечели конкурс за поста, е в болнични и ако бъде освободен ще има правото да съди общината.

„Изправени сме пред една патова ситуация, от която правово излизане няма.”, коментира на 23 януари  заместник кметът Галя Захариева.
„Няма как да не изпълним съдебното решение и да възстановим Иван Желев на работа. От друга страна Красимир Велков може и той да търси правата си срещу нас в съда, защото е бил подведен, че има свободно място и се е явил на конкурс, който е спечелил. Получаваме писма от музеите в Югоизточна България в подкрепа на директора Красимир Велков.”, допълни още Захариева.