Всеки ден полицейски операции за спазване правилата за движение
Всеки ден полицейски операции за спазване правилата за движение / DarikNews.bg, архив

До края на седмицата, за времето от 13,00 до 15,00 часа Пътна полиция ще проведе широкообхватен контрол на територията на град Сливен. От областната дирекция на МВР уточняват, че водачите ще бъдат проверявани за употреба на алкохол, неправоспособност, застраховка „Гражданска отговорност”, редовни документи, използване на обезопасителни колани, техническа изправност на автомобилите и други нарушения.

На 10 март пътните полицаи ще бъдат на бул. „Бургаско шосе”, на 11 март на бул. „Банско шосе”, на 12 март проверките ще се правят на Път ІІ-53 за с. Бяла, местността Трите Беленки, а на 13 март на бул.”Банско шосе”, до сградата на КАТ.

Продължава  работа по пакета от спешни мерки, целящи максималното ограничаване на грубото и явно нарушаване на правилата за движение, намаляване на тежките пътни инциденти, нулева толерантност към отнемането на предимство и грубото паркиране на пешеходни пътеки, върху тротоари, тревни площи и други места.

100 фиша и 5 акта са съставени по докладни записки за дните от 6 до 8 март за неправилно паркиране и престой в град Сливен.

 

Нарушенията са констатирани в района на съда, кооперативния пазар, на булевардите ”Ст. Караджа” и „Цар Симеон”, на ул. ”Ген. Скобелев”, на бул.”Хаджи Димитър”, в района на  МБАЛ „Д-р Иван Селимински” и на автогарата.