/ iStock/Getty Images
При операция на полицията в малките населени места на община Нова Загора са разкрити няколко кражби. За времето от 8 до 16 часа на 27 януари служители на РУ-Нова Загора са извършили операция с цел противодействие на битовите престъпления. В хода на акцията са проверени 142 лица, 102 автомобили и превозни средства с животинска тяга, 7 обекта  (овцеферми, кравеферми и язовири).

Разкрити са 6 кражби, заявени от началото на месец януари- кражба на 330 литра дизелово гориво от 2 превозни средства в село Караново, моторен трион и рама на автомобил също в село Караново, кражба на хранителни продукти от частен дом в село Еленово, 2 кражби на дребни суми пари и лични вещи от автомобили в град Нова Загора. Извършителите са установени и задържани.

По време на операцията са констатирани 32 нарушения на Закона за българските лични документи и Закона за движение по пътищата.

Междувременно криминалисти в региона разследват кражба в частен имот в село Баня. Сигналът е подаден на 30 януари от собственика. През нощта на 29 срещу 30 януари неизвестен извършител е проникнал в дома на заявителя и е извършил кражба на телевизор и две външни тела на климатик. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.