Учредиха общинска структура на БНД в Сливен
Учредиха общинска структура на БНД в Сливен / netinfo

Доц. д-р Гани Стамов – преподавател по математика в Инженерния факултет в Сливен застана начело на партия Българска нова демокрация /БНД/ в Сливен. Учредяването на общинската структура в Сливен стана днес в присъствието на народните представители Лидия Шулева, Борислав Ралчев, Кръстанка Шаклиян и Илко Димитров. Създаването на местната структура е факт след регистрация на БНД през месец юли. Предстои създаване на структури в Котел, Нова Загора, Твърдица и Ямбол, съобщи Кръстанка Шаклиян и добави, че 90% от членовете на най-новата политическа партия не са бивши членове на НДСВ.

„Това, което можем да предоставим е политически и управленски опит и възможности за влияние. Това, което ни обединява е допълнителна енергия и нови идеи, а те се дават от новите хора, с които ние решихме да направим новата политическа сила”, заяви Лидия Шулева.

По думите и БНД има един от най-демократичните устави. Устав, който предполага пълна самоорганизация, учредителите и членовете сами избират своя ръководен орган. „И не случайно Българска нова демокрация е партия на регионите, защото има равнопоставено представителство на всеки един регион „, каза още Шулева. Общинските организации имат пълните права, самостоятелно да решават какви да бъдат техните общински листи и какво да бъде тяхното предложение за кмет.

„Ако успеем да намерим след време подкрепа по основните си идеи, ние бихме могли да говорим за обединение и с други опозиционни политически сили” каза още Лидия Шулева. Според нея на партията не подхожда безпринципно коалиране с когото и да било, с единствената цел минаване на 4 процентната бариера.