Ученическа конференция в СОУ ”П. Яворов” Стралджа
Ученическа конференция в СОУ ”П. Яворов” Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Ученическа конференция на тема „Пороците на днешното време” организираха в СОУ ”П. Яворов” в Стралджа. Целта беше пред учители  и родители да се обърне внимание на дебнещите от всякъде пороци и да се противопоставят за навлизането им в живота на подрастващите, съобщават от общинския пресцентър.

Гости на срещата бяха д-р Георги Атанасов и Йордан Йорданов, началник на РУ ”Полиция”. Подрастващата възраст всъщност е време за протести, където успешно се промъкват и клопките на пороците. Определяйки алкохола като усмихнатия враг на човека децата  категорично подчертаха, че личния контрол е най-добрият коректор на поведението. Като причина за интереса към пороците на времето те посочват много често атрактивната реклама. Все по-често и все по-рано децата проявяват интерес към цигари, алкохол и дори наркотици, което се превръща с много сериозен проблем на обществото. Затова учениците от СОУ ”П. Яворов” издигат своя призив към подрастващите: „Мислете позитивно! Спортувайте! Танцувайте!”

Отговорно място в противопоставянето на пороците имат и родителите, подчертаха учениците и изтъкнаха, че не забраните, не кавгите са подходящия начин за агитация срещу вредните навици, а личният пример, споделянето на жизнен опит, уважението между поколенията.

„Хероинът може да открадне живота ви! В нашия свят всеки е зависим  от пороците и ако сами не проявяваме готовност да се противопоставим, то едва ли някой друг може да го направи”, подчерта в своето обръщение към децата д-р Атанасов и на достъпен език обясни вредата както от цигарите, така и от алкохола и психоактивните вещества. Йордан Йорданов разгледа проблема от правна гледна точка и посъветва връстниците на своите деца да бъдат внимателни и да не се поддават на изкушенията на пороците.

 

Валентина Маринова, директор на училището, поздрави учениците за добрата подготовка и реализация на конференцията, благодари на гостите и изрази увереността си, че СОУ ”П. Яворов” ще продължава борбата срещу пороците.