Турска делегация посети Стралджа
Турска делегация посети Стралджа / Община Стралджа

 

Турска делегация, водена от Билгин Озбаш, директор на Областна дирекция към Министерството на социалната политика и семейството и административния директор на Тракийски университет, директорът по учебните въпроси в учебното заведение и директорът на социален дом за деца в неравностойно положение в Одрин посетиха Стралджа.

Турска делегация посети Стралджа
netinfo


В хода на разговорите кметът на Стралджа Митко Андонов представи общината, разказа за миналото, настоящето и бъдещите планове за развитие на района. Малко по-късно той покани групата на разходка из града. Посещавайки СОУ”П.Яворов” представителите на турската делегация не скриха, че са приятно изненадани от европейския вид на училището. Разгледаха кабинетите, разговаряха с учениците, поднесоха поздравленията си на директора Валентина Маринова и на учителите за добрата работна среда.


В
читалище „Просвета-1892” вниманието бе фокусирано върху изложбата със снимки от читалищната дейност. Красивите народни костюми на самодейците, кукерските маски, местните фолклорни традиции предизвикаха любопитството на гостите.

 

В историческия музей Озбаш и придружаващите го лица изслушаха лекцията на директора Снежана Вълкова, задаваха въпроси за интересни периоди от миналото. В заключение на срещата двете страни изразиха надежда за одобряване и реализация на съвместен проект.