Три взломни кражби през денонощието
Три взломни кражби през денонощието / Dariknews.bg, архив

Три взломни кражби са извършени на територията на Сливен и Нова Загора през изминалото денонощие, информират от ОДМВР Сливен.

В 18,44 часа, на 16 юли е получен сигнал за счупен прозорец на къща, на бул."Г.Данчев" в Сливен. Неизвестен извършител, след като е взломил един от прозорците на къщата е проникнал вътре и е извършил кражба на парична сума в размер на 350 лева.

Кражба на строителни инструменти на стойност около 1600 лева е извършена на 17 юли. Неизвестен извършител, след като взломил входната врата на складово помещение, намиращо се на ул. „Петко Д. Петков", собственост на 43-годишен мъж, е извършил кражба на дрелка, прободен трион и 120 м. меден проводник.

Новозагорски криминалисти работят по установяването на извършител на грабеж. На 17 юли, в 14,00 часа, в РУ-Нова Загора се е явила 45-годишна жена, която е заявила, че около 13,30 часа на ул."В.Левски" е била нападната от непознат мъж, който използвайки сила издърпал от врата й златно синджирче със златно кръстче с общо тегло около 10 грама.

Работата по случаите продължава. Образувани са досъдебни производства.