Третокласници се срещат със Сливенския владика
Третокласници се срещат със Сливенския владика / Darik news

Негово Високо Преосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий ще се срещне днес с третокласници от Начално училище „Васил Левски”, съобщиха от Областна администрация - Сливен. Срещата е организирана по идея на областния управител Христина Чолакова в партньорство със Сливенската митрополия и Инспектората по образование. Идеята е малчуганите да получат основна представа за православната църква и християнските ценности.

Срещата е в 12:00 часа в катедрален храм „Св. Димитър”, в нея ще участва и областният управител. Беседата, която владиката ще изнесе пред третокласниците е продължение на цикъла нравствено-етични беседи, които се провеждат в сливенските училища по инициатива на Сливенската митрополия, Областна администрация – Сливен и Регионалния инспекторат на МОН по под мотото „Непреходните нравствено-етични послания – път към красивото и доброто във взаимоотношенията между младите хора”.

Началото беше поставено миналата година в ПМГ „Добри Чинтулов” по случай Деня на православното християнско семейство и християнската младеж – 21 ноември. Предвижда се до края на учебната година инициативата да обхване 10 сливенски училища.