Трафик на хора, пране на пари и данъчни престъпления- приоритет за полицията
Трафик на хора, пране на пари и данъчни престъпления- приоритет за полицията / netinfo

Продължава активната работа по създадената организация за разкриване на криминалния контингент и организирана престъпна дейност - трафик на хора, наркотици, пране на пари, данъчни престъпления в Сливенска област.Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР - Сливен комисар Чавдар Божурски. 

10 са  образуваните досъдебните производства за трафик на хора основно към Белгия и Холандия. Извършени са 31 проверки за пране на пари. Обект са и други криминално-проявени, извършители на така наречените масови престъпления. Всички те са поставени отново на внимание, проверяват се техните действия и се наблюдава пребиваването им, информира Божурски.

По организираните престъпни групи се отчита и  реализацията срещу клуб 777, присъдата на Иван Терзиев - Беленски, която бе потвърдена от Бургаски апелативен съд.

Анализ на работата на Областната дирекция през 2009 година е направен на 4 март пред зам. министъра на МВР Павлин Димитров и директора на главна дирекция Пожарна безопасност и спасяване Николай Николов. Оценката на Павлин Димитров за работата на дирекцията е добра.