Състезание по скоростно изкачване до „Халката”
Състезание по скоростно изкачване до „Халката” / www.panoramio.com

Скоростно изкачване до „Халката” ще се проведе днес, 29 юни. Стартът ще бъде даден в 10.00 ч. в началото на пешеходния маршрут, водещ към скалния феномен. Изкачването е последното от поредицата събития организирани от Обществен дарителски фонд Сливен под надслов „Срещи с доброто”.

Целта на проявата е да се популяризира дейността на фонда за събиране на средства във връзка с даване на стипендии за талантливи деца и младежи, предоставяне на малки грантове за проекти на територията на град Сливен, както и създаване на условия за развитие на масовия туризъм.

Могат да участват всички физически здрави лица на възраст над 13 години. Регистриралите се за участие ще бъдат разделени в четири възрастови групи (съответно мъже/жени), както следва - ученици от пети до осми клас; от девети до дванадесети клас; над 12 клас; третата възраст.

Ще се стартира от долна лифтена станция, финишът ще бъде на „Халката”. Всички се движат по един и същ маршрут, предварително определен. Победителите се определят на база постигнато време на изкачване. Стартовите групи стартират през 15 минути. Първите качили се състезатели слизат до долна лифтена станция по друг маршрут /така че да не пречат на участниците в изкачването/.

Регистрацията за участие е от 9.00 до 9.45 ч. при съдиите на състезанието на старта.

Всички участници в надпреварата ще получат отличителни значки /стикери/ „Обществен дарителски фонд Сливен”. За първите трима участници по групи в надпреварата са предвидени медали /индивидуално/  за класирането. Всички останали участници ще получат грамоти за участие в надпреварата. Ще бъдат наградени  и най-възрастен участник /жена и мъж/.

Награждаването се извършва на долна лифтена станция, след приключване на състезанието.

 

Партньори на събитието са ТД «Сините камъни» и клубовете към него, ДПП «Сините камъни», Спасителна служба към БЧК, Община Сливен и Фондация «Работилница за граждански инициативи».