Съдът нареди задържане за Иван Беленски
Съдът нареди задържане за Иван Беленски / netinfo

Сливенският окръжен съд промени мярката за неотклонение на Иван Терзиев-Беленски от „домашен арест" на „задържане под стража". Днес трябваше да бъде заседанието по делото на Терзиев, но той не се яви в съда. Вчера, 14 юли, е заведена молба от негово име, че е постъпил в болница, без да е посочена диагнозата.

Служители на полицията потърсили подсъдимия в областната болница, но не го намерили. По-късно го открили в рехабилитационно отделение на Сливенски минерални бани. Така той е нарушил мярката си „под домашен арест" и не е уведомил за своето нахождение.

След като съдът наложи новата мярка, бе предприето нейното изпълнение. През това време обаче Терзиев бил откаран с линейка в Бърза помощ. Лекарите ще решават какво е състоянието му и дали има нужда от лечение. Ако той остане в болницата, ще му бъде поставена охрана. Следващото заседание по делото ще е на 28 юли.

Беленски бе задържан на 29 февруари миналата година в района на град Елена, при специализирана акция на полицаи от Сливен, Велико Търново и ГДБОП - национална служба "Полиция".

При обиска на колата, в която пътувал, и по-късно в бившата му фабрика за ядки в сливенското село Бяла, бяха открити общо 66 кг. хероин и амфетамини, зареден с 30 патрона автомат "Калашников", със заличени номера и 20 фалшиви банкноти в купюри от по 100 долара.