Стартира сливенската отсечка на международния офроуд маратон Breslau Balkan 2012
Стартира сливенската отсечка на международния офроуд маратон Breslau Balkan 2012 / Община Сливен

От Глушник тази сутрин стартира сливенската отсечка на международния офроуд маратон Breslau Balkan 2012, който започна в събота от Русе.

Breslau Balkan Rallye (Бреслау Балкан Рали) е българската версия на най‐грандиозното и най‐старото офроуд състезание в Европа.

След зрелищен старт в Русе с над 50 състезателни машини от 14 държави участниците в  надпреварата пристигнаха в неделя в Сливен, където бяха посрещнати от кмета на общината Кольо Милев, който лично се ангажира с организацията по посрещането и настаняването на многобройните състезатели от цяла Европа.

Община Сливен съдейства организацията на събитието и настаняването на екипите в околностите на града.

„Амбициите на общината са Сливен да стане столица на моторните спортове в България, като домакинството на Breslau Balkan и провеждането на предстоящото рали „Сливен", кръг от IRC, с пълна сила потвърждават, че това е възможно", каза Кольо Милев.

Традиционно рали Breslau се провежда от 19 години на територията на Полша и Германия в края на месец юни, привличайки европейския и световен елит в офроуд спорта. На старта на състезанието застават над 250 машини от различни категории - мотоциклети, ATV - четириколки, автомобили и камиони, които се борят с екстремните трасета в продължение на цяла седмица.

След два дни в Сливен, Breslau Balkan се отправя към Черно море и след това към Шумен, където на 29 септември ще бъде финалът.