Стартира проектът Щастлива река
Стартира проектът Щастлива река / netinfo

Проектът "Щастлива река" ще се реализира от днес до 20 април в Сливен. Авторите на проекта са Младежкият дом, Трето училище "Иван Селимински" и доброволците от Корпуса на мира в Сливен - Стейси и Джейсън Смит. Инициативата започва с дейности по почистване на поречието на река Новоселска, протичаща почти през средата на града.

По-дългосрочната цел на проекта е утвърждаването на Сливен като уютно и приятно място за живеене. Изграждането на ангажирано с проблемите на града и по-сплотено общество, удовлетворение на хората от съвместното им участие в дейности, които допринасят за осъществяването на една различна и по-красива градска среда, са сред останалите цели на инициативата.


Днес в 10:00 часа проектът стартира с почистването участък от реката от моста на "Розова градина" в центъра на Сливен. В продължение на две седмици ще бъде почистено цялото поречие на Новоселска. В акцията ще участват около 50 представители на клуб "Зелени патрули", ученици от почти всички сливенски училища, хора от близките квартали.


Следващата фаза от проекта ще бъде залесяването на района с дръвчета и цветя, осигурени от участниците.


Организаторите призоваха гражданите да се включат в инициативата по превръщането на Сливен в още по-чисто и красиво място за живеене.