Спипаха пияни водачи, сред тях две жени
Спипаха пияни водачи, сред тях две жени / Dariknews, Архив

Шестима пияни водачи, двама от които жени са заловени през изминалото денонощие да управляват автомобил.

На 30 август около 21,10 часа на път II-53 в посока село Бяла, пътните полицаи извършват проверка на товарен автомобил „Хюндай” с монтанска регистрация. Установено е, че 32-годишния водач  управлява превозното средство след употреба на алкохол. Техническото средство е отчело 1,95 промила на хиляда.Образувано е незабавно производство.

Отново на 30 август е образувано бързо производство срещу шофьор на 45 год. от село Чернево, обл.Варна за  управление на микробус «Форд-транзит” след употреба на алкохол, като техниескто средство е отчело 3,38 промила. Проверката е извършена от служители на Участък “Петолъчка” на път I-6607 трети километър  в посока Сливен. По време на полицейска операция са заловени  мъж и жена, управялвали леки авотмобили след употреба на алкохол.

На 28 август около 21,45 часа в центъра на село Баня, служители на пътна полиция при РУ-Нова Загора спират за проверка лек автомобил «Опел Астра» със сливенска регистрация, управляван от 49 годишен мъж от същото село. Техническото средство отчело 1.93 промила на хиляда, концентрация на алкохол. На водача е съставен акт  и е образувано бързо производство срещу него.

На 28 август около 23,00 часа в Нова Загора на ул.”Ал.Стамболийски”, екип на Пътна полиция спират за проверка лек автомобил „Нисан Микра” с пловдивска регистрация, управляван от 42 годишна жена от село Поповяне, общ.Самоков.

Техническото средство отчело 1,74 промила на хиляда алкохол в издишания въздух от водачката. Съставен е акт по ЗДвП и образувано бързо производство.