С поклон и уважение към ветераните
С поклон и уважение към ветераните / Общински пресцентър Стралджа

Кметът на община Стралджа Митко Андонов посети всеки от останалите живи ветерани, участници в Отечествената война от Стралджа и селищата на общината. Във връзка със 70-годишнината от Великата Отечествена война със своя заповед Андонов лично връчи на всеки един от ветераните почетна значка на общината, грамота и парична награда. С поклон за участието във войната, за примерите на патриотизъм и родолюбие, за мъдростта, която с готовност предават до днес на по-младите.

Всеки един от възрастните мъже гони стоте, но са съхранили достойнството, доблестта, дисциплината, гордостта, войнската чест. Тези, които можаха, посрещаха Митко Андонов на крака, ръкуваха се с него, сърдечно благодариха за оказаното внимание, не пропускаха да се интересуват от неговите грижи и задачи, да го поощряват да работи за благото на общината, на България, съобщават от общинския пресцентър. Разказаха спомени и не криеха сълзите си при възстановяване на картини от сраженията, раняванията, убитите другари на фронта.

С поклон и уважение към ветераните
netinfo

Кметът Андонов посети Жельо Минчев Ряпов  и Иван Йовчев Тодоров от Войника, Начо Иванов Кънев от Зимница, Кольо Георгиев Колев от Иречеково, Георги Янакиев Илиев от Каменец, Манол Желев Петров от Саранско, Ради Статев от Тамарино.