Разкриха последните трима наркодилъри, обявени за общодържавно издирване
Разкриха последните трима наркодилъри, обявени за общодържавно издирване / netinfo

Последните трима от организирана престъпна група за съхранение и разпространение на наркотични вещества в Ямбол бяха задържани в работническо общежитие в Слънчев бряг при съвместна полицейска операция на служители от ОД на МВР - Ямбол и Бургас, съобщиха от полицията.

В края на март те бяха обявени за общодържавно издирване по образувано досъдебно производство в ямболската дирекция и досега се укриваха. Тогава, под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура - Ямбол, бяха задържани петима от организираната престъпна група - С. П. на 26 г., Д. Е. на 22 г., криминално проявен, Г. К., Д. Й. и С. В., 18-годишни, всички от Ямбол. Вчера на останалите трима от групата, за които е установено, че са нейни лидери, беше наложена постоянна мярка «задържане под стража».

 Припомням, че в хода на процесуално-следствените действия през периода 24 - 27 март бяха извършени претърсвания и обиски, при които са иззети 40 пакетчета бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на амфетамини, 44 грама марихуана, пакетирана във вид на топчета, както и документи, мобилен телефон, SIM-карти и други вещи, свързани с престъпната дейност на лицата.

На всичките осем задържани са повдигнати обвинения по чл. 321 от НК за участие в организирана престъпна група  и по чл. 354а, ал.1 от НК  за съхранение и разпространение на наркотични вещества.