Яворови дни в Стралджа
Яворови дни в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Традиционните Яворови дни се провеждат в Стралджа. Събитието всяка година става повод за изяви на деца и учители от СОУ „П. К. Яворов”, които активно се включват в различни инициативи. Учители и ученици участваха в спортен турнир по футбол и народна топка, състезания по плуване и волейбол. Учениците от пети клас ще бъдат участници в състезанието „Забавна математика”, а тези от ІІ клас организират математически празник „Мелъди в страната Цифроландия”.

Традиционно е състезанието „Бързи, смели, сръчни” в което  се включват деца от ІV до VІІІ клас. Екомногобой „Как да опазим природата –съкровищницата на планетата Земя?” ще събере интересите и ще провери знанията на ученици от VІ и VІІ клас. За най-малките е детското шоу „Патиланско царство”. Между останалите прояви са изложбата „От абака до компютъра”, конкурс за рисунка на асфалт под мотото „Моето любимо училище”, час на смеха  и др.

Интерес представляват и тематичните прояви „Детето Яворов и Яворов и децата” с участието на над 60 ученика, както и ретроспекция на история на училището „Да върнем времето назад”. Предизвикателство за децата от ІV-VІІІ клас ще бъде „Голямото четене”.

С особено вълнение се очаква тържеството „Спортът за един мирен свят”, гост на което ще бъде Румяна Нейкова - олимпийски шампион и двукратен Спортист № 1 на България. Поводът за това гостуване е както празникът на училището, така и  Годината на олимпийските игри.