Провериха с таблет над 340 водачи
Провериха с таблет над 340 водачи / Sofia Photo Agency, архив

18 неправоспособни водачи и 18 употребили алкохол са установени само за седмица на територията на област Сливен. За периода 9-16 септември полицейските служители от Областната дирекция са започнали работа по 31 досъдебни производства. Общо приключените и изпратени в прокуратурата за една седмица са 52, от тях 26 са с мнение за повдигане на обвинение. Образувани са 5 бързи и 4 незабавни производства.

През изминалата седмица са планирани и проведени 18 полицейски операции с оглед безопасността на движението, опазването на добрия обществен ред и сигурността на гражданите на територията на град Сливен и на областта, противодействие на престъпления в районите на учебните, детски и увеселителни заведения. Проведени са операции с цел опазване на селскостопанската продукция от престъпни посегателства и унищожаване, както и осъществяване на административен контрол по ЗОССИ и проверки за носенето на ловното оръжие по време на ловните излети и охрана на горите и дивеча.

За една седмица на територията на областта са  проверени 2345 автомобила,2894 лица  и 499 обекта. Осъществени  са 575 проверки за употреба на алкохол. Полицейските служители са констатирали общо 800 нарушения, за които са съставени 238 акта и 526 фиша. От тях за  употреба на алкохол са санкционирани 18 водачи, 18 за неправоспособност и са издадени 158 електронни фиша за превишаване на скоростта.

С таблет за валидност на застраховка “Гражданска отговорност”, за наложени наказания по административен ред  и за валидността на свидетелството за управление на МПС са извършени 347 проверки.

Всеки ден полицейски служители  следят за спазването на скоростта на територията на град Сливен. Автомобили с мобилни камери за видеонаблюдение са на най-натоварените улици в града. През периода 9 -16 септември при ежедневния контрол в града на булевардите ”Ст. Стамболов”, ”Янко Сакъзов”, „Бургаско шосе”, „П. Хитов”, „Г. Данчев”, „Хаджи Димитър”служителите от сектор „Пътна  полиция” са съставили 98 електронни фиша на водачи превишили скоростта за движение в населено място.