Протестната подписка на Синдиката на служителите в затворите в България подкрепена на 100% в Сливен
Протестната подписка на Синдиката на служителите в затворите в България подкрепена на 100% в Сливен / Дарик Сливен, архив

Подписка до заместник–министър председателя и министър на правосъдието Зинаида Златанова с искане за отмяна на заповед на правосъдното министерство, ще внесат утре, 31 май, от Синдиката на служителите в затворите в България.

Внасянето й в деловодството на министерството ще стане преди Националното съвещание на директорите на затвори, на което са поканени и представители на синдиката.

От Синдиката настояват за преразглеждането на заповед, с която от 1 юни в затворите се налага промяна на организацията на труд, като се променя режима на работа на надзирателите от 24-часови на 12 и 8-часови дежурства.

„100% от служителите на затвора и следствения арест в Сливен подкрепиха исканията, подписката вече е изпратена до централата на Синдиката” – каза за Дарик Цветан Михайлов - член на УС на ССЗБ. Очаква се под документа да сложат своя подпис 1500-2000 души в цялата страна.

В подписката служителите се обявяват и срещу едностранното нарушаване от страна на Министерството на правосъдието на Споразумението за сътрудничество със синдиката, като мярката е наложена без предварителни консултации с представителите на служителите.

Синдикатът на служителите в затворите в България от 21 май се намира в протестна готовност и структурите са пред започване на протестни действия.

 

От Синдиката на служителите в затворите в България обявиха своята абсолютна подкрепа и солидарност с исканията на работещите в центровете за спешна медицинска помощ.