Предупреждават за влошаване на времето
Предупреждават за влошаване на времето / netinfo

Главна дирекция „Национална служба „Гражданска защита” към Министерството на държавната политика при бедствия и аварии е изпратила предупредителни писма до 28-те областни дирекции „Гражданска защита” във връзка с очакваното влошаване на времето.

На 26 март по данни на дежурния метеоролог в МЦ на ВВС над страната ще има разкъсана до незначителна облачност. Вятърът ще е от западната четвърт, 5-10 м/сек, а в Дунавската равнина и по Черноморието до 10-15 м/сек. В североизточните райони пулсациите на вятъра ще достигат до 17-22 м/сек. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните – между 5 и 10 градуса.

С писмото трябва да се запознаят областните управители и ръководители на териториални структури на централната изпълнителна власт, имащи задължения по плановете за СНАВР. Трябва да се предприемат мерки за намаляване последствията за населението, като се оказва помощ на място. При възникване на бедствена ситуация своевременно трябва да се уведомява оперативният дежурен в ситуационния център на Главна дирекция „Национална служба „Гражданска защита”.