Предстои пролетна залесителна кампания
Предстои пролетна залесителна кампания / Дарик Сливен, Архив

Дръвчета, тор за тях, посадъчен материал, пейки за зелените пространства ще осигури община Сливен за пролетната залесителна кампания. „Ще използваме ентусиазма на хората и отново ще предоставим необходимото, за да стане градът по-зелен” – коментира кметът Кольо Милев. Т

ой каза, че внимателно се следи за развитието на подрязаните дървета, които се очаква да образуват обновени корони. „Общината трябва да си влезе в ролята и да започне да взема наем за различните фирми, които къде законно, къде незаконно са опънали кабели из целия град” – каза още Милев.

В началото на месеца Емилия Кючукова, главен инспектор и ландшафтен архитект в общинска администрация Сливен обясни, че резитбата по дърветата се прави в периода на покой всяка година и се налага заради крехката и чуплива дървесина на някои видове, като допълни, че такава резитба не е правена от години, ако въобще някога е правена.

„Резитбата продължава, като следваме работите по водния цикъл и работим в затворените участъци на улиците. Но тъй като зимата е топла и вегетативният период на дърветата предстои, навярно тази седмица ще бъде и последната в резитбата” – каза за Дарик Кючукова.

Тя е категорична, че обновените корони на дърветата, които бяха подрязани през предишни години показват, че те наистина се нуждаят от подобни грижи.