Празник в село Кукорево
Празник в село Кукорево / община Тунджа

Богат, красив, вълнуващ Празник на село Кукорево организираха за поредна година кметството и читалището на селото.

Сред изпълнения с жители и гости на селото площад бяха кметът на община Тунджа Георги Георгиев, народният представител Иван Чолаков, заместник-кметът на „Тунджа“ Станчо Ставрев, общински съветници, кметове на населени места. Тържеството откри местният кмет Кольо Дичев.

В обръщението си към присъстващите той изказа благодарност към множеството дарители и приятели на Кукорево, благодарение на които празникът е изпълнен с толкова много красота, вкусни почерпки и богата празнична програма. С приветствие към участниците в събора се обърна кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев. Той призова присъстващите да отворят сърцата си за добро, за веселие и приятелство, които са изключително ценни в днешното напрегнато ежедневие.

Кольо Дичев дари на кмета Георгиев икона с лика на Богородица и с пожеланието тя да закриля Общината и всички нейни начинания, които са в полза и защита на гражданите й.

Следвайки традицията,се проведоха състезания по свободна борба за момчета до 14 години. Съдия на срещите беше Юлияна Янева, завоювала трето място на световното първенство за кадетки ,което се проведе в Снина – Словакия през настоящата година.

В съдийския състав бяха народният представител Иван Чолаков и Росица Иванова – национална състезателка по борба.