Пожарна система за 35 хил.лв. монтираха в елховско училище
Пожарна система за 35 хил.лв. монтираха в елховско училище / netinfo

Модерна пожароизвестителна инсталация монтираха в елховското основно училище „Св.Св. Кирил и Методий” в Елхово. Единственото по рода си съоръжение, монтирано в училищна сграда, е на стойност 35 хил. лв. Пожароизвестителната централа е марка FS 5200 и е българско производство.

Монтирани са над 160 оптично-димни датчици в класните стаи, коридорите и обслужващите помещения. Датчиците реагират на задименост в помещението. Пожароизвестителните максимални и термодиференциални датчици са девет и са поставени в помещенията със специално предназначение. Те реагират на висока и бързо развиваща се температура. Сигналът се подава на табло, монтирано в помещението на обслужващия персонал. Ако в рамките на определеното технологично време съобщението не се неутрализира, автоматично се включват вътрешната и външната сирена и се подава сигнал на специализираните органи.

Училищният персонал е обучен за действие с новото съоръжение, организиран е и инструктаж на ученици и учители. С монтираното съоръжение се гарантира пожарната безопасност на над 500 деца, които се обучават в училището.