Полицейски инспектори при малчуганите от село Кабиле
Полицейски инспектори при малчуганите от село Кабиле / netinfo

По повод 8 ноември – професионалния празник на българската полиция служители от ОДМВР - Ямбол проведоха среща с децата в ОДЗ „Изворче” в с. Кабиле, община „Тунджа”. Интересно и достъпно полицейските инспектори разясниха на малчуганите каква е ролята на полицейския служител, в какви случаи да се обръщат към него и как да го намерят. Припомниха си и някои основни правила за безопасно поведение.

В ОДЗ „Изворче”, в рамките на представената куклена пиеса, полицейски инспектори от РУ „Полиция” - Тунджа реагираха незабавно на сигнал за помощ, постъпил на тел. 112. С активното участие на свидетелите - плюшените актьори, малчуганите и служителите на реда бързо установиха реалната обстановка и разрешиха случая.

Децата се запознаха с униформата на полицая, отличителните знаци, служебната карта, радиостанцията, стоп-палката и други. Като „свидетели“ те показаха, че са добри в наблюдението и демонстрираха отлични познания за това кога и как да потърсят помощ от полицията и как да подадат сигнал на тел. 112.

В края на демонстрацията полицейските инспектори им връчиха удостоверения. Всеки малчуган получи и рисунка за индивидуална работа – оцветяване и изрязване.