Панорама представя сливенски училища
Панорама представя сливенски училища / Dariknews.bg, архив

12 учебни заведения в Сливен с прием след 7 и 8 клас ше се включат в тазгодишното издание на Панорама на училищата.

Поредното издание на форума на 18 април, е насочено към кандидат-гимназистите и техните родители, за да могат да се запознаят с възможностите, които предлага образователната система в Сливен, съобщи за Дарик Веселка Паскалева, старши експерт професионално образование в Регионалния инспекторат по образование.

В „Панорама на училищата 2016" ще бъдат представени спортното училище и Инженерния и Медицински факултети. Панорамата отваря врати в 10.00 часа до Кариерния център за ориентиране и ще продължи два дни. На щандове учебните заведения представят профилите, в които ще приемат ученици, базата на училищата и възможностите за извънкласна дейност. Ще могат да получат и информация за професиите, специалностите, профилите и възможностите за реализация при успешното им завършване.

Основният организатор е Центърът за кариерно ориентиране, който освен, че ще представи дейностите си, ще може и младите хора да попълнят онлайн тестове за кариерно ориентиране, както ще бъдат прожектирани и тематични филми, свързани с кариерното ориентиране.

Броят на седмокласниците в област Сливен е 1719, като прием ще се осъществява в 15 професионални и 15 профилирани гимназии.

Завършващите тази година осмокласници са 966. Те ще могат да кандидатстват за 19 професионални паралелки, две паралелки в СОУ, две профилирани и 6 непрофилирани паралелки.