Панорама на училищата в Сливен и Нова Загора
Панорама на училищата в Сливен и Нова Загора / Dariknews, Архив

„Панорама на училищата 2014" ще се проведе  в Сливен, съобщи за Дарик Веселка Паскалева, старши експерт професионално образование в Регионалния инспекторат по образование.

На нея ще бъдат представени  професионалните и профилираните гимназии в Сливенска община и СОУ , които ще осъществяват прием на ученици, след завършен VІІ и VІІІ клас за учебната 2014/ 2015 година и Инженерния факултет.

Панорамата отваря врати в 10 часа в Драматичен театър „Стефан Киров" на 23 април и ще продължи два дни. На щандове учебните заведения представят профилите, в които ще приемат ученици, базата на училищата и възможностите за извънкласна дейност. Ще могат да получат и информация за професиите, специалностите, профилите и възможностите за реализация при успешното им завършване. Всяко училище провежда и Дни на отворените врати за учениците от населените места,  добави Пакалева.

В същия ден ще бъде отворен и Центърът за кариерно ориентиране.

Новото тази година, е че  Панорама на образованието ще бъде открита и в Нова Загора. Тя ще се проведе на 28 април.

Профилираните гимназии на територията на областта са три, Среднообщообразователните училища са девет, а професионалните гимназии са 8. Броят на завършващите седми клас тази година са 1753 ученици, а 980 завършват основно образование, информира още Паскалева.