Общинските съветници не дадоха съгласие за продажба на гора в землището на Раково
Общинските съветници не дадоха съгласие за продажба на гора в землището на Раково / Дарик Сливен, Архив

Кметът на Сливен оттегли предложението за промяна в Наредбата за обществения ред, която трябваше да бъде разгледана и гласувана на сесия на Общинския съвет днес.

Бяха оттеглени още седем точки, но за сметка на това общинските съветници приеха други шест допълнителни.

Едно от предложенията, което предизвика най-големи дебати бе за продажбата на над 4 000 дка букова гора в землището на село Раково. В крайна сметка с 15 „за”, 12 „против” и 9 „въздържал се” предложението не бе прието.

Заседанието започна с полагане на клетва от общинския съветник Пламен Георгиев Иванов, който заема мястото на назначения за областен управител Димитър Сяров. Пламен Иванов „наследи” и членството в три постоянни комисии на местния парламент. Бе избран и нов председател на Постоянната комисия за установяване на конфликт на интереси, като на мястото на Димитър Сяров бе избран Руси Големанов, след като Димитър Митев от ГЕРБ си даде отвод.

Общинските съветници се съгласиха с изменение на бюджета на общината за 2014 година, като, след внесено допълнително предложени, отделиха 51 000 лева за поправка на покрива на читалище „Зора”.

Прието бе още изменение на списъка на общинските жилища по предназначение; одобрен бе отчетът за извършените командировки през второто тримесечие на годината от кмета на общината; приета бе и програмата за работа на Общинския съвет през първите три месеца на 2015 година.

По-нататък общинските съветниците се съгласиха общината да тегли три кредита от ФЛАГ за работа по два проекта и натовариха своя представител в Общото събрание на ВиК – Сливен да не гласува предложението за смяна на управителя на водоснабдителното дружество. Събранието е насрочено за 6 януари 2015 година.