Областният управител на Ямбол представи своя екип
Областният управител на Ямбол представи своя екип / Областна администрация Ямбол

Заместник-областните управители на Ямбол Иван Иванов и Ахмед Мехмедов представи на пресконференция областният управител Николай Пенев. Двамата са назначени със заповеди на министър-председателя от месец юли и вече встъпиха в длъжност.

„Идвам с ясното съзнание за отговорността, която поемам и смятам, че чрез опита си успешно ще подпомагам областния управител в неговата дейност”, заяви Иван Иванов. Той има дългогодишен опит като заместник-кмет на община Стралджа, а преди това е работил и като преподавател и помощник-директор на средно училище.

От своя страна заместник-областният управител Ахмед Мехмедов изрази готовност и силна мотивация за съвместна работа, както между ръководството, така и със служителите на Областна администрация – Ямбол. „Уверен съм, че като екип ще реализираме поставените приоритети и цели”, каза той. Ахмед Мехмедов има опит като общински съветник в Общински съвет Ямбол, а висшето си образование е завършил във Факултет „Техника и технологии” – Ямбол към Тракийски университет – Стара Загора.

Със заповед на областен управител от 5 август са определени ресорите, с които ще са ангажирани заместник-областните управители. Иван Иванов ще подпомага дейността на областния управители в сферата на координация и контрол по изпълнението на актовете и действията на ръководителите на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт; контрол по законосъобразността на актовете на органите на местното самоуправление и местната администрация; културно-историческото наследство и културните дейности; здравеопазване и образование; транспортното обслужване и безопасност на движението; поддържане на връзки с международни организации, с региони и области в други държави, разработване и реализиране на съвместни проекти; осъществяване на международните контакти на областта на регионално ниво; осъществяване на дейността в областта на труда и социалната политика; строителство и икономика; финансово управление и бюджет.

 

Ахмед Мехмедов ще работи по осъществяване на дейността в областта на закрила на децата, младежта и спорта; опазване на околната среда, земеделието и горите; разработване, организация и координация на изпълнението на областни планове, стратегии и програми за регионално развитие; осъществяване на дейността в областта на: изповеданията и юридическите лица с нестопанска цел, които извършват дейност, присъща на изповедание и интеграционни въпроси; осъществяване на правомощията по прилагане на закона за политическа и гражданска реабилитация на репресираните лица и др.