Обезопасавят велоалеите в Сливен
Обезопасавят велоалеите в Сливен / Dariknews, Архив

Сигнализиране на велосипедните алеи в Сливен започна от днес. Общината пое този ангажимент преди месец в рамките на своята Програма за осигуряване на безопасността на пешеходци и пътни превозни средства.

Тази седмица окончателно ще завърши сигнализацията с бяла светлоотразителна боя на повече от 10 повдигнати пешеходни пътеки а на местата с регистрирани пътно-транспортни произшествия и потенциална опасност за хората, съобщи зам.-кметът по устройство на територията и строителството Иван Манчев.

Продължава възстановяването на хоризонталната маркировка по пешеходните пътеки и започва обновяване на знаците. Налагат се определени изменения по организацията на движението, заради изпълнението на проекта за водния цикъл. Много от знаците се нуждаят и от подмяна. Планирани са 30 000 лв за тази дейност. Предстои обследване и актуализиране на средствата, посочи Манчев.

На улиците около училищата, детските градини и  други опасни места в Сливен по заповед на кмета Кольо Милев ще бъдат поставени знаци за ограничаване на скоростта до 30 км в час.

Започнаха строителните работи на пешеходната зона пред общината. Те протичат нормално и засега не съществуват проблеми за тяхната реализация. Използват се изкопните работи на проекта за зелени и достъпни пешеходни зони за отстраняването на нередности по изпълнението на канализацията по програма ИСПА от 2009 година по колектор, който преминава от западната страна на сградата на общината, съобщи още зам.-кметът по строителството.

Всички необходими комуникации ще бъдат изпълнени така, че да не се допускат изкопни работи, след като обектът бъде завършен, обясниха от общинското ръководство.