Няма бедстващи хора и затворени пътища в Сливенско
Няма бедстващи хора и затворени пътища в Сливенско / Дарик

Няма бедстващи населени места или хора, няма липса на хранителни продукти заради усложнената зимна обстановкав Сливенска община, съобщи Снежана Кънева, началник отдел „Сигурност, управление при кризи и ОМП" при община Сливен.

„Трудна зимна обстановка, при която времето за обработка на пътищата се увеличава, но няма сигнал, на който да не сме реагирали" - допълни Кънева.

Официален сигнал в общинския кризисен щаб от село Градско не е постъпвал. В момента снегопочистващата техника е там.

Проходими при зимни условия са пътищата в Сливенско. Натрупана снежна покривка има в планинската част. „След снега идват поледиците" - предупреди Снежана Кънева и призова хората, на които не се налага спешно пътуване да не тръгват на път, а тези, които трябва да пътуват, да подготвят автомобилите си за движение при усложнени зимни условия.

Пътните настилки в планинската част са частично мокри, заснежени и обработени, съобщиха от Областно пътно управление Сливен. В равнината част и автомагистрала „Тракия" сухи.

Затворени за движение на автомобили над 10 тона са всички третокластни пътища в областта, а проходите Вратник, Твърдишки и Вратник за движение на камиони над 12 тона.

Температурите на въздуха са от -5 до 0 градуса.