Народни представители от ГЕРБ се срещнаха с ръководството на Регионалния инспекторат по образование
Народни представители от ГЕРБ се срещнаха с ръководството на Регионалния инспекторат по образование / ГЕРБ

Народните представители Десислава Танева и Юлиана Колева се срещнаха с  експертите и служителите от Регионалния инспекторат по образованието в Сливен. Началникът на инспектората Бисерка Василева запозна депутатите с инициативите и дейностите, които предстоят през 2011 г. и ги покани да се включат в  награждаването  на зрелостниците - пълни отличници, на 11 май. Идеята е на този ден да  бъдат поканени всички зрелостници от област Сливен, които завършват гимназиалния етап с общ успех отличен 6.00, заедно с техните родители, на среща, на която ще им бъдат връчени почетни отличия и ще бъдат наградени за постигнатите успехи. Очаква се такава среща да се провежда ежегодно под патронажа на областния управител на  Сливен.

Във връзка с друга предстояща инициатива - провеждането в Сливен на VІІ Национална конференция „Физическо възпитание и спорт в училище", Десислава  Танева сподели мнението си, че е необходимо енергията на младото поколение да се канализира в добра насока, в полза на цялото общество и в това отношение голямо значение имат физическото възпитание и спорта. Важно е в училище да се формира интерес към спорта, защото спортните занимания развиват полезни качества и  дисциплина у младите хора.

По време на срещата бяха засегнати въпроси, свързани с достъпната архитектурна среда в училищата, както и с осигуряване на транспорта на учениците, завършили основно образование, но подлежащи на задължително обучение, до средните училища.Тези въпроси ще се поставят и на работна среща на РИО - Сливен с представители на различни институции, имащи отношение към образованието и възпитанието на децата и учениците,  която ще се проведе на 12 януари.