Наградиха 40  полицаи в Ямбол
Наградиха 40 полицаи в Ямбол / Дарик Сливен, Архив

Професионалният празник на българската полиция – 8 ноември, бе почетен с тържествено събрание  в ОД МВР - Ямбол. Поздравителни адреси към служителите на реда бяха отправени от ръководството на МВР и всички областни дирекции в страната.

По повод празника, четирима служители на ръководни длъжности в дирекцията са отличени с "писмена похвала" от главния секретар на МВР. Със заповед на директора на ОД МВР, комисар Генчо Иванов, с „писмена похвала” за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи са отличени 36 полицейски служители. Колективна парична награда получиха служителите от сектор "Криминална полиция" при РУП - Ямбол.

Повишени в степен на ниво или длъжност са четирима служители, а шестима полицаи са повишени в степен на категория.

По повод празника на българския полицай в областната дирекция гостуваха младежи от Дома за деца, лишени от родителски грижи в Ямбол. Те посетиха дежурните части и различни специализирани помещения, запознаха се със служебните задължения и спецификата на полицейската работа. Най-интересно за децата се оказа посещението в криминалистическата лаборатория, където разгледаха и имаха възможността да докоснат предмети, известни им от филмите. Децата поздравиха полицаите с професионалния празник и им пожелаха здраве и професионални успехи.

Комисар Генчо Иванов също поздрави полицаите с празника и им пожела здраве и сили за посрещане на предизвикателствата, които всеки делник или празник им поднася.