Над 500 хил. таблетки ефедрин и тестостерон заловиха на Лесово
Над 500 хил. таблетки ефедрин и тестостерон заловиха на Лесово / netinfo

Над половин милион таблетки “Ефедрин Арсан”, 6880 ампули “Тестостерон” и 3, 564 кг. бели таблетки без лого са открити при щателна митническа проверка на ГКПП – Лесово в турски ТИР. Водачът 31- годишен е турски гражданин. Той пътувал от Турция за България. При проверка на кабината над едно от леглата са открити 4 кашона в черни найлонови торби, завити с хавлии. След като автомобилът е отклонен за щателна митническа проверка, са открити още 5 кашона под долното легло в кабината и под шасито на ремаркето, захванати с обтяжни колани.

В общо 9-те кашона са отрити 500 060 бр. таблетки "EFEDRIN ARSAN", 6 880 бр. ампули "Testosterone Ananthate" и 3.564 кг бели таблетки без лого. Веднага след извършения оглед мъжът е задържан в ареста на ОДП – Ямбол за 24 часа. Срещу него в сектор “Борба с организираната престъпност” към ОДП – Ямбол е образувано дознание.

Ефедринът се счита за допинг и е забранен за продажба. Той се причислява към групата на бета-агонистите, които увеличават сърдечната честота и телесната температура. Ефедринът се използва за производство на упойващи и психотропни вещества и като прекурсор за производството на синтетични наркотици.