Национален форум за предучилищното образование се провежда в Сливен
Национален форум за предучилищното образование се провежда в Сливен / Община Сливен

Седма национална конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка” се провежда от 27 до 29 април в Сливен. Целта на конференцията е да бъде популяризиран добрият педагогически опит и творчески потенциал на педагозите от системата на предучилищното образование.

Мотото на форума обединява в себе си всеотдайността и многообразието на педагогическата дейност на учителите в детските градини, даващо представа за уникалността на предучилищното възпитание, значимостта на детството и цената на преживяванията на децата, учителите и родителите при изграждане на нормите на поведение у малкия човек, съпътстващите ги умения и способности. Логото на събитието символизира паметта на Сливен, съхранена в клоните на дървото на града – Стария бряст – Европейско дърво на 2014 година с душа на над 10 века.

 

Следобед работата на научната конференция ще продължи по тематични направления. На 29 април от 11.30 часа научният форум ще започне работа след посещение на педагогически практики в детските градини, за представяне на резултатите по секции от научните ръководители.