Младежкият дом работи и през лятото
Младежкият дом работи и през лятото / Младежки дом - Сливен

И през лятото Младежки дом – Сливен е отворен за младите хора на общината. Той е желано място за ммладежите и те се чувстват добре при нас, коментира директорът на Дома Таня Евтимова. Млади хора са в процес на подготовка за отбелязване Международния ден на младежта – 12 август. „Всеки желаещ би могъл да предложи идея, да я обсъдим и реализираме”, каза Евтимова.

През лятото в Младежкия дом най-често идват момичета и момчета, които искат да разнообразят свободното си време.  Всеки от тях има безплатен достъп до компютърната зала. Има и такива, които са завършили своето образование, нямат работа и се чувстват непълноценни. ”Те идват при нас с надежда да споделят за проблема си, да получат съвет или с наше съдействие да започнат работа”, добави Евтимова. Не са малко и посетителите, които имат желание да се включват в инициативите на доброволците.

Всеки петък от 14.00 часа в „Младежки дом” се организира „социално кафе”. Тогава младежите се събират, за да споделят свои проблеми и заедно да намерят начин за тяхното решаване.