Министър Десислава Танева връчи наградата „Златно сърце
Министър Десислава Танева връчи наградата „Златно сърце / Дарик Сливен

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева връчи в Сливен награди „Златно сърце" на ученици, проявили се с добри постъпки.

„В днешно време, когато хейтърството ни облива от форуми и социални мрежи, това е наистина хубав момент. Пожелавам тези моменти да бъдат много повече. Поздравявам ви за това, че носите в сърцата си желанието да направите добро" - заяви при връчването на наградите министър Танева.

Деница Атанасова от Нова Загора получи индивидуална награда - медальон „Златно сърце" за това, че е заместила ръководителя на мажоретния състав в града. Мариела Николова от ПМГ „Д. Чинтулов" - Сливен получи наградата за това, че е организирала благотворителна кампания за подпомагане на онко болно дете.

Бяха връчени и колективни награди. Едната от тях получиха възпитаници на Х СОУ „Й. Йовков" в Сливен, които са намeрили портфейл с голяма сума пари и го върнали на семейството на болно дете. Наградите бяха връчени на специална церемония в Областна администрация - Сливен.

Учредител на наградите преди години е ПМГ „Д. Чинтулов" - Сливен, а сега с организацията на събитието се занимава Регионалният инспекторат по образование. Подобни награди в Сливен се връчват за десета година.

Министър Десислава Танева връчи наградата Златно сърце"
netinfo

Гости на събитието бяха народните представители Галя Захариева и Мария Белова, началникът на Регионален инспекторат по образование д-р Бисерка Михалева, директори на училища и родители.