Миниспартакиада в Стралджа
Миниспартакиада в Стралджа / община Стралджа

Традиционно в Стралджа се проведе миниспартакиада по лека атлетика, народна топка и футбол с учениците от четирите стралджански училища.

При откриването кметът Митко Андонов подчерта целта на спортния празник – укрепване здравето на учениците, повишаване интереса към различни видове спорт.

В продължение на четири часа на стадиона в общинския център се разгоря истинска битка между спортистите на СОУ”П.Яворов”, ОУ”Св.св.Кирил и Методий” Стралджа, ОУ”Хр.Ботев” Войника и ОУ” Св.св.Кирил и Методий” Зимница.

При народна топка  най-добри резултати постигнаха  представителите на СОУ”П.Яворов”, които получиха купа и топка за награда. На второ място  е отборът на ОУ-Войника, на трето и четвърто останаха представителите на ОУ Зимница и ОУ – Стралджа. Като най-добър състезател подарък получи Ангелина Павлова от СОУ”П.Яворов”.

Най-много бяха емоциите във футболната надпревара. Убедително  и безапелационно спортистите на СОУ”П.Яворов” грабнаха купата. Следващите в класирането са ОУ –Стралджа, ОУ-Зимница и ОУ-Войника. С индивидуални награди са отличени: Стоян Янков от ОУ-Стралджа за „най-добър вратар”, Ивелин Стоянов от Зимница за „най-добър защитник”, Ивайло Николаев от СОУ за „най-добър нападател” и Жельо Колев от Войника за „най-полезен за отбора”.

Царицата на спорта- леката атлетика, има своите привърженици в Стралджа. При момичета V-VІ клас на 200 м. най-добри резултати постигна Яница Османова от СОУ.След нея се наредиха Марта Неделчева от Зимница и Гергана Илиева от Войника.

При по-големите  момичета, VІІ-VІІІ клас, 200 м. първите три награди си разпределиха Янка Симеонова от Зимница, Василена Минкова от СОУ и Гинка Маркова от Зимница. Не по-малко интересно беше състезанието на 400 м. при момчетата V-VІ клас. С най-добро постижение се отчете Марин Георгиев от ОУ Стралджа, на второ и трето място останаха Пламен Дианов от СОУ и Петър Димитров от ОУ –Стралджа.

Класирането при момчета VІІ-VІІІ клас: първо място за Иван Неделчев от Зимница, второ за Никола Петров от СОУ и трето за Живко Дончев от Войника.

Наградите връчи Иван Георгиев, зам.кмет на общината , който поздрави всички участници за старанието и упоритостта и пожела да съхранят за цял живот любовта към спорта.