Комисии проверяват щетите от валежите
Комисии проверяват щетите от валежите / netinfo

Повечето дворове и част от стопански и жилищни постройки в сливенските села Жельо войвода, Николаево, Скобелево, Биково, Бозаджии и град Кермен са наводнени от непрекъснатите валежи, съобщи Снежана Кънева, директор на дирекция "Строителство, екология и управление при кризи".

Прелива язовирът в село Николаево и на място е изпратен автомобил на пожарна безопасност и защита на населението за източване на част от водата и продухване на преливника на язовира. В село Злати войвода всички прилежащи земи около каскадните микроязовири са наводнени. В село Самуилово част от бреговата ивица близо до моста на река Тунджа се е свлякла и 5 дървета са паднали в коритото. В село Чокоба е наводнена помпената станция и със съдействието на пожарната се предприемат мерки. В село Панаретово е наводнена кравефермата.

Частично запушване на дъждоприемните шахти има в Сливен. Установени са големи течове в спортните зали „Васил Левски” и „”Дружба” и в Дома за деца с умствена изостаналост „Свети Стилиян детепазител”. Граждани са сигнализирали, че река „Асеновска” е затлачена от нападали в коритото клони. В момента две комисии правят оглед на пораженията. 20-25 литра на квадратен метър е количеството на падналите през почивните дни валежи на територията на общината.