Колоездачен и пешеходен поход на Кръстовден
Колоездачен и пешеходен поход на Кръстовден / Обществен дарителски фонд Сливен, Фейсбук

Колоездачен и пешеходен поход до “Светещия кръст” над Сливен ще се състоят днес. Началото е от 10:00 ч. в началото на пътя водещ към кръста /откъм м. Абланово, Бармук баир/. Походът е поредното от събитията,  организирани от Обществен дарителски фонд Сливен.

Целта на проявата е да се популяризира дейността на фонда за събиране на средства за стипендии за талантливи деца и младежи, както и предоставяне на малки грантове за проекти на територията на град Сливен. Създаване на условия за развитие на масовият туризъм и екстремни спортове сред жителите на града.

Право на участие имат всички физически здрави лица на възраст над 13 години. Участниците ще бъдат разделени в четири възрастови групи, на  велосипедисти и туристи. Така разделени в съответните групи всички ще стартират от началото на пътя в м. Абланово /срещу чешмата/. Финалът ще бъде на върха на Бармук баир до кръста. Всички участници с велосипеди ще се движат по един и същ маршрут, предварително определен /по пътя/. За участниците пешеходци няма да има конкретно определен маршрут /могат да използват и туристически пътеки/. Победителите се определят на база постигнато време на изкачване. Стартовите групи стартират през 5 минути според времето на регистрация им.

Регистрацията за участие е от 08:30 до 09:45 ч. при съдиите на състезанието на старта.

Всеки участник в надпреварата ще получи отличителна значка /стикер/ „Обществен дарителски фонд Сливен”. За класираните на първите три места от всяка група са предвидени медали /индивидуално/ и купи /за участници отборно/. Всички останали състезатели ще получат грамоти за участието си. Ще бъдат наградени и най-младият и най-възрастният участник.

Награждаването се извършва на върха на Бармук баир след приключване на състезанието. За всички участници е осигурена минерална вода.

В края на събитието представители на отбора по планинско и екстремно колоездене ще направи демонстративно спускане. Ще бъде обявен и приемът на документи за годишните стипендии на Обществен дарителски фонд Сливен.

 

Партньори на събитието са ТД «Сините камъни» и клубовете към него, ДПП «Сините камъни», Спасителна служба към БЧК, СК по Триатлон "Красимир Костов", „Champion Racing Team”, Колоездачен клуб "Сините камъни" и Фондация «Работилница за граждански инициативи».