Класират молби за компенсации за непълно работно време
Класират молби за компенсации за непълно работно време / netinfo

Класиране на  подадените от работодатели от община Сливен документи за изплащане на компенсации на работници и служители с непълно работно време ще бъде направено по време на заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен.

Заседанието започва от 10 часа днес в Областна администрация-Сливен.

Работодателите са представители на фирми и предприятия от икономическите сектори „Индустрия" и „Услуги. Техните работници и служители са преминали на работа на непълно работно време поради настъпилата световна икономическа криза. Кандидатстването за изплащане на компенсации е в рамките на Постановление на Министерски съвет от февруари 2009 година.

Въз основа на утрешното класиране Постоянната комисия по заетостта ще направи писмено предложение до дирекция „Бюро по труда" -Сливен за одобрение или неодобрение на декларациите на работниците и служителите, кандидатствали за изплащане на компенсации.

10.30 е началният час на заседание на Комисията за подбор на кандидати за работа в Областна администрация-Сливен и Общинските администрации в Сливен, Нова Загора и Твърдица по Процедура -2009 по програма „Старт в кариерата".