Избраха Полицай на месеците октомври, ноември и декември
Избраха Полицай на месеците октомври, ноември и декември / ОДМВР - Сливен

Марио Станчев, инспектор в сектор „Противодействие на икономическата престъпност" към ОДМВР-Сливен е носителят на приза Полицай на месец за месец октомври. Той е участвала в спецакция, при която на 7 октомври са иззети над 800 килограма тютюн.

В хода операцията е установен нелегален цех за обработка на тютюн в изоставено помещение в района на изхода от Сливен към село Бяла. На място са установени двама мъже на 47 и 53 години от благоевградското село Абланица. Иззети са машина за рязане на тютюн, две електронни везни, 11 бали изсушен тютюн, 4 бали тютюн, който е бил в процес на обработка и 555 кг. нарязан тютюн.

В района на цеха е спрян лек автомобил "Опел Вектра", управляван от 64-годишен мъж, с него са пътували жена на 24 години и 55-годишен мъж, всички от Сливен. От автомобила полицейските служители са иззели 50 кг. нарязан тютюн.

Носителят на наградата за месец ноември е Диньо Динев, мл.експерт в сектор „Криминална полиция" към РУМВР-Сливен. Наградага се връчва за разкриване на мобилна лаборатория за производство на синтетичен наркотик. В частен имот в местността "Дюлева река" е установен криминално проявеният Х.Н.(30г.) от Сливен. При последвалите процесуално-следствени действия са намерени и иззети предмети и вещества, необходими за производството на синтетичен наркотик. Иззет е готов метамфетамин и такъв в процес на производство. Х.Н. е осъждан за същото престъпление.

Мл. Инспектор Димо Петров от РУ-Нова Загора получи приза Полицай на месец декември. На 8 декември Петров и новозагорски криминалисти са задържали 32-годишна жена за разпространение на наркотични вещества. Тя е хваната в момент на пакетиране и продажба на хероин. При спецакцията е извършена проверка на адрес в квартал "Шести". На място е установена 32-годишната М.К. да приготвя дози хероин в хартиени пакетчета, предназначени за продажба. В дома й са установени и лица, които са чакали да получат дозите. Иззети са 210 пакетчета, съдържащи хероин, с общо тегло около 24,00 грама.

Наградените служители получиха плакети и грамоти, връчени от зам.-директора на ОДМВР-Сливен Иван Русев.

Отличието „Полицай на месеца" е съвместна инициатива на Областната дирекция на МВР в града и Община Сливен, и се връчва за 14-та поредна година.

Носителите на наградата „Полицай на месеца" отбелязаха, че получават индивидуални отличия, но постигнатите резултатите се дължат основно на добра колективна работа и на чудесни взаимоотношения в екипите. Отчита се и фактът, че съдействието от страна на гражданите и медиите има важна роля в борбата с престъпността и в превенцията.