И в Сливен протест за отварянето на КТБ
И в Сливен протест за отварянето на КТБ / Sofia Photo Agency, архив

Вложители на Корпоративна търговска банка (КТБ) излизат на протест и в Сливен. Днес в 17,30 часа те ще се съберат пред офиса на банката, който се намира срещу сградата на общината. По същото време протести ще има и в София, Варна, Пловдив, Русе, Велико Търново и Бургас.

Организацията на портеста върви в социалните мрежи. Във Фейсбук на събитието „Национален протест за отварянето на КТБ” са поканени над 260 човека, потвърдили участието си до обяд на деня на протеста са 9. „Моля към този протест да се насочат само хора от Сливен, които не могат да присъстват в София. Този протест е с цел оказване на съпричастност към протеста в София” - пише в поканата.

Миналия понеделник протестиращи се събраха пред централата на Българска народна банка в София с искане проблемът с Корпоративна търговска банка да бъде разрешен. Според хората със средства, блокирани в КТБ, в страни като Кипър, Гърция и Португалия, подобни банкови проблеми са решени в рамките на няколко седмици. Недоволните поискаха среща с главния гуверньор на Републиката Иван Искров, както и да влязат в Централната банка.