ГОНЗО(РО) ВКАРА, И С КОНТУЗИЯ ОСТАНА ЗА ПОБЕДА НАД СЛИВЕН
ГОНЗО(РО) ВКАРА, И С КОНТУЗИЯ ОСТАНА ЗА ПОБЕДА НАД СЛИВЕН / снимка:gong.bg

Георги Иванов - Гонзо вкара единственото попадение при трудната победа на Левски над Сливен с 1:0. Нападателят на „сините" игра в мача от 25-я кръг на А група с маска, която му бе направена преди няколко дни в Германия. Малко след отбелязването на попадението в 72-та минута на двубоя на стадион „Георги Аспарухов", лидерът на Левски получи контузия след съприкосновение с Костадин Стоянов.

Феновете на Левски бързо забравиха, че отборът им постигна труден успех, угрижени във въпросителната, дали Георги Иванов ще може да играе срещу вечния съперник ЦСКА на 9 май.

Първото полувреме на двубоя ще се запомни с едно спорно положение и пропуснатата дузпа от страна на Левски. Страстите на терена, а и по трибуните се нажежиха още в 8-та минута на мача. „Войводите" поискаха от главния рефер да отсъди 11-метров наказателен удар, след като се получи съприкосновение между Мирослав Миндев и Давид Бистрон. Станислав Тодоров обаче остана безмълвен в този случай.

В 23-та минута реферът показа бялата точка, този път в полза на „сините". Причината бе игра с ръка на Ивелин Янев в наказателното поле. Жоазиньо се нагърби със задачата да бие дузпата, но вратарят на Сливен отрази удара му, след като бразилецът би слабо - по земя.

До почивката двата отбора опитваха да реализират, като на няколко пъти и „сините", и момчетата на Георги Дерменджиев, излизаха на добри позиции, които обаче останаха неоползотворени. Отборът на Йордан Лечков хвърли всички сили, за да не си „тръгне капо", но в крайна сметка - победител от двубоя излезе Левски. Дори добрите контраатаки не дадоха резултатът, търсен от гостите.

След почивката Емил Велев предприе няколко смени, в опит да промени ситуацията на терена, като пусна в игра Зе Соарес и Фелипе да Коща, но реално нещата отново останаха в ръцете (в краката) на Георги Иванов - Гонзо, който в пореден мач извади своите.

В 72-та минута на срещата публиката на стадиона започна да скандира името на нападателя. Причината - Жоазиньо центрира в наказателното поле, а Гонзо, който влезе на скорост в наказателното поле, преодоля защитник и вратаря на Сливен, за да прати кълбото в мрежата за 1:0.

Четири минути след това Георги Иванов получи контузия след съприкосновение с Костадин Стоянов. При опит да играе с топката, той даде знак, че не може да помогне повече на своите съотборници. Въпреки това нападателят доигра мача - буквално накуцвайки, без да участва в разиграванията. За сметка на това двама от футболистите на Сливен продължиха да го пазят.

Така след края на двубоя, Левски остава на второто място в класирането на А група, на четири точки след ЦСКА. Прекият двубой, които ще разреши много от въпросителните за шампионската титла е на 9 май. Сливен пък остана на осма позиция с 31 точки.