Фермер от Самуилово стартира работа по нов проект
Фермер от Самуилово стартира работа по нов проект / ПП ГЕРБ Сливен

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева присъства на първа копка за изграждането на модерна доилна зала в село Самуилово. Съоръжението ще се построи по проект на фермера Филип Малев по мярка 121 "Модернизиране на земеделските стопанства".

Отец Красимир от сливенска епархия отслужи водосвет за благополучие и здраве. На събитието присъстваха фермери от сливенска община.

Проектът за изграждане на доилната зала е на стойност 1,5 млн. лв. и включва строително-монтажни работи за сграда на два етажа и оборудване с най-ново поколение компютъризирани съоръжения. В сградата ще бъдат разположени доилна зала, зала за ветеринарни специалисти, зала за лекуване на животни, боксове за новородени, млекосъбирателен пункт и помещение за чакащи за издояване крави.

Срокът за изпълнение на проекта е 6 месеца. В доилната зала ще има възможност за доене на 24 крави. Това е четвъртият проект, по който работи Филип Малев. Предните три са били за закупуване на машини и животни и по екологична мярка.

Народният представител Десислава Танева поздрави Филип Малев за инициативността и приноса му за развитието на земеделието в региона.