Едномарковият шампионат Hyundai Racing Trophy стартира на Рали Твърдица-Елена 2015
Едномарковият шампионат Hyundai Racing Trophy стартира на Рали Твърдица-Елена 2015 / Евроком Рали Тим

В единадесетото издание на “Рали Твърдица-Елена 2015” за първи път ще се проведе Hyundai Racing Trophy 2015. Едномарковият шампионат е включен в календара на БФАС за тази година, който ще бъде част от най-атрактивните рали и затворен маршрут състезания в България в отделни серии и със самостоятелна квалификация.

Церемониалният старт на “Рали Твърдица-Елена 2015” ще бъде даден на 27 юни, събота в 17:00 часа в  Твърдица, пл. „Свобода“. Финалът ще се състои на следващия ден 28 юни, неделя в 15:30 часа, отново на пл. „Свобода“.

Ралито  ще протече в два дни. През първия ден са планирани два планински етапа и две преминавания на скоростен етап "Детелината-Твърдица". В 20:00 часа ще се проведе специален етап, който е много атрактивен и привлича много публика. Като второ предизвикателство организаторите са включили и пилотиране във вечерните часове "на фарове" - още една атракция за зрителите.

За втория ден е предвидено преминаване по веднъж в двете посоки "Твърдица-Елена" - 30 км, както и атракцията – скоростен етап "Елена", която ще се проведе по алеите в едноименния град.

В първото издание на Hyundai Racing Trophy пилотите, които ще се състезават са: Симеон Симеонов с навигатор Добрин Борисов, Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев, Дочо Цвятков с навигатор Линда Багерова и Христо Геров с навигатор Недялко Сивов.За развитието на младите пилоти шампионатът предлага и програма Hyundai Personal Upgrade Program, която цели да стимулира развитието на персоналните качества на пилотите, поставени в състезателна среда и да им осигури практически опит в рали и затворен маршрут.

Днес  на специално организиран тест треньорът Николай Николов ще постави мисии на пилотите, които ще са съобразени с техните индивидуалните умения и според спецификата на трасето и тактиките на пилотиране на всеки от състезателите на Hyundai Racing Trophy. По време на състезанието пилотите ще бъдат разпитвани и оценявани от треньора, както ще бъдат предивизкани да се самооценяват според постигнатите резултати от поставената мисия.

Резултати и снимки ще се комуникират на сайт на Hyundai Racing Trophy и Facebook страницата на Hyundai по време на състезанието, както и след финала. Феновете ще могат да дадат своите оценки след финала в рамките на 5 дни в специално провеждана Facebook инициатива.