Допълваща субсидия за читалища от община „Тунджа”
Допълваща субсидия за читалища от община „Тунджа” / netinfo

21 000 лева допълваща субсидия получиха читалищата от община „Тунджа” за 2014 г. В първата от двете предвидени за 2014 година сесии, отпуснатите средства за общината 19 000 лева са по направление „Частични ремонтни дейности по сградите на читалищата и вътрешен интериор на сценичните и библиотечни пространства“ за читалищата от селата Завой, Челник, Веселиново, Козарево, Меден кладенец и Ханово, а 2 000 лева - по направление „Техническо оборудване и библиотечен софтуер” за селата Тенево и Крумово.

Народните читалища, които не получиха целево финансиране на първата конкурсна сесия, имат право да участват с ново проектно предложение във втората конкурсна сесия.

 

През месец април читалищата от община „Тунджа” кандидатстваха пред Министерството на културата за допълваща целева субсидия. Основните направления бяха „Частични ремонтни дейности по сградите на читалищата и вътрешен интериор на сценичните и библиотечни пространства”, „Художествено - творческа дейност и попълване на библиотечния фонд” и „Техническо оборудване и библиотечен софтуер”. Община „Тунджа” оказа експертна методическа помощ при разработването на проектите и подкрепи читалищата в техните искания.