Домашният социален патронаж с нов микробус
Домашният социален патронаж с нов микробус / Община Сливен

Ключовете за микробус за нуждите на Домашния социален патронаж получи директорът Мариянна Недева от кмета на община Сливен Кольо Милев. Микробусът е осигурен от сливенския офис на голяма банка. През януари Мариянна Недева споделила с кмета за необходимостта от нов микробус. „Бях скептична към обещанието за скорошно решение на проблема, но кметът опроверга моя скептицизъм”, посочи директорът на Домашния социален патронаж.

Микробусът е 9-местен, с подвижни седалки, има изключително добра функционалност за целите на социалния патронаж.

Домашният социален патронаж в Сливен се финансира от общинския бюджет и обслужва 514 потребители на територията на Сливен и 129 потребители в 15 населени места на общината. Те доставят ежедневно храна на пенсионери и на хора с намалена работоспособност над 71% и на деца с увреждания.

Освен това съдействат за снабдяване с необходимите помощни средства при тежко заболяване, битови услуги – купуване на хранителни продукти и вещи от първа необходимост, плащане на ел. енергия, телефон и други със средства на потребителите на социалната услуга, съдействат за изготвяне на необходимите документи за явяване на трудово-експертна лекарска комисия.